Adsiz tasarim 1
Adsiz tasarim 2

Taşınırken Eşya Nasıl Toplanır?

Taşınırken eşya nasıl toplanır? Taşınma planı yapan insanların araştırdıkları konular arasında bulunur. Ev taşıma işleminin gerçekleşmesi için eşya toplamanın zorunluluk olması bu sorunun en önemli nedenini oluşturur. Eşyaların taşınmak için hazır durumda olması hem zamandan tasarruf etmeyi hem de taşınma günündeki iş yükünün azalmasına yardımcı olur.

Nakliyat firmalarıyla çalışacak kişilerin nakliye günü öncesinde eşyalarını toplamaları veya isterlerse paketleme ve ambalajlama hizmetinden yararlanmaları gerekir. Kendi imkanları ile eşyalarını toplamak isteyen kişilere fayda sağlayacak bilgiler ise şunlardır;

Taşınırken Eşya Toplarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yeni bir eve taşınacaksanız eşya toplamakla işe başlamanız gerekir. Ancak eşyaların toplanması düşünüldüğünde zahmetli ve zaman kaybı yaratan bir işlemdir. Bu nedenle bundan kaçınmanız mümkün olsa da genellikle eşyalarınızı kendinizin toplaması gerekir.

Bu aşamada eşyalarınızın toplanması aşamasında bazı hususlara dikkat etmeniz gerekir. Bunun nedeni ise eşyalarınızın zarar görmemesi veya yeni adresine hasarsız ulaşmasının sağlanmasıdır.

Taşınırken eşya toplarken dikkat etmeniz gerekenler şunlardır;

Taşınma sürecini planlama: Eşya toplamaya başlamadan önce taşınma sürecinizi planlayın. Bunun için ilk olarak taşınma tarihi belirleyin. Tarihi belirledikten sonra eşyalarınızı toplamak için uygun günü seçin. Çalışıyorsanız tatil gününüz eşya toplamak için ideal olacaktır.

Malzeme listesi hazırlayın: Eşyalarınızı kolayca toplamak için ihtiyaç duyacağınız malzemelerden oluşan bir liste hazırlayın. Bu listeye paketleme malzemeleri ve yardımcı malzemeleri ekleyin. Bu malzemeler arasında karton kutu, köpük, balonlu naylon, gazete veya kağıt, koli bandı, etiket ve kalem yer alır. Kutru ve köpük gibi malzemeleri farklı boyutlarda bulmaya çalışın.

Toplanacak odayı belirleyin: İlk olarak toplayacağınız odayı belirleyin. Bir odayı tamamladıktan sonra diğer odaları geçin. Böylelikle düzenli bir eşya toplama sağlayabilirsiniz. Belirleyeceğiniz ilk odanın eşya sayısı ve içeriği fazla olan bir oda olmasına özen gösterin. Örneğin mutfak veya yatak odası bu aşamada ilk tercihiniz olabilir.

Fazla eşyaları ayırın: Taşınma öncesinde eşyalarınızı hazırlarken kullanmadığınız eski veya fazla eşyalarla karşılaşabilirsiniz. Bu durumda mümkün olduğunda ihtiyaç duymadığınız eşyaları elden çıkarmaya veya atmaya özen gösterin. Böylelikle daha az eşyayı taşıma ve hazırlama imkanı elde edebilirsiniz. Özellikle taşınacağınız yeni ev eskisinden küçük durumdaysa sığmayacak eşyalar için depo ayarlayabilirsiniz. Böylelikle eşyalarınız depolarda tutulur.

Eşyaları gruplandırın: Paketleme öncesinde eşyalarınızı gruplandırın. Böylelikle aynı türdeki eşyalarınızı bir kutuda biriktirip kayıp veya aradığınız eşyaya ulaşma sorunundan kurtulursunuz. Gruplandırmaları elektronik eşya, beyaz eşya, kırılacak eşya, giyim eşyası, özel eşya veya değerli eşyalar şeklinde yapabilirsiniz. Örneğin giyim eşyalarınız için ayrı mutfak eşyalarınız için ayrı kutular belirleyebilirsiniz.

Eşyaları türlerine uygun paketleyin: Eşyalarınızı gruplandırdıktan sonra paketleme aşamasına geçin. Bu aşamada karton kutular, kağıtlar ve balonlu naylonlar sizlere yardımcı olur. Kırılacak cam eşyaları kağıda sararak kutulara yerleştirin. Buzdolabı veya çamaşır makinesi gibi eşyaları balonlu naylonlara sarın. Ayrıca köpükler kullanın.

Kutuları bantlayın: Eşyalarınızı yerleştirdikten sonra kutuları mutlaka bantlayın. Böylelikle taşıma esnasında kutuların açılması ve eşyaların dağılması sorunuyla karşılaşmazsınız. Bunun için yapışkanlık derecesi kuvvetli bantları tercih edin.

Kutulara etiket koyun: Eşya miktarının fazla olması taşınma sonrasında eşyalarınızı kolayca bulamamanıza neden olur. Bu nedenle hazırladığınız kutulara etiket koyun. Böylelikle istediğiniz eşyaya kolayca ulaşabilirsiniz. Etiket satın almadıysanız kutuların üzerine kalemle içerisinde ne olduğunu yazabilirsiniz.

Acil eşyalarınızı ayrı paketleyin: Taşınma sonrasında acil ihtiyaç duyacağınız eşyalarınız olabilir. Bunlara ulaşma sorunu yaşamamak için ayrı paketleyin ve mümkünse taşınma esnasında o paketi yanınıza alın. Bu pakette kişisel temizlik ürünleri (sabun, şampuan, tuvalet kağıdı, havlu, diş macunu ve fırçası), giyim eşyaları ve ilaçlarınız yer alabilir.

Son olarak tüm eşyalarınızın paketlendiğinden ve nakliyat için hazır olduğundan emin olun. Taşınması gereken eşyalarınız parça eşya durumundaysa eşyalarınızı hazırladıktan sonra Bursa parça eşya nakliyat talebinde bulunabilirsiniz. Böylelikle daha az miktarda olan eşyalarınızın verdiğiniz adrese ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Kırılacak Eşyalar Nasıl Toplanır?

Yeni eve geçerken cam ve hassas materyalden oluşan eşyalarınızın kırılmasını istemezsiniz. Bu durumda eşya toplama aşamasında kırılacak eşyalarınıza ayrı bir önem vermeniz gerekir.

Kırılacak eşyalarınız için yapmanız gerekenler şunlardır;

  • Bardak, tabak, baharatlık veya biblo gibi kırılacak eşyalarınız için uygun ambalaj malzemeleri edinin.
  • Kırılacak eşyalara uygun olarak gazete kağıdı, köpük, balonlu naylon, karton ve streç film tercihinde bulunabilirsiniz.
  • Ambalaj malzemelerinin dışında hasara karşı eşyalarınızı koruyacak dolgu malzemeleri kullanmalısınız. Bu malzemelerin başında köpükler gelir. Köpükleri cam veya diğer kırılacak malzemeden oluşan eşyalarınız arasına yerleştirebilirsiniz.
  • Eşyalara uygun bölmeli kutular satın alın. Böylelikle kırılacak eşyalarınızı uygun bölmelere yerleştirerek koruma sağlayabilirsiniz.
  • Eşyaları kutuya yerleştirmeden önce koruma tabanı oluşturun. Bunun için gazete kağıtlarını kullanabilirsiniz. Taban üzerine eşyaları düzgün şekilde yerleştirin.
  • Kırılacak eşyalara kağıtları veya gazeteleri açık yer kalmayacak şekilde sardığınızdan emin olun. Kutuya yerleştirme aşamasında da titiz davranın ve üzerlerine fazla yük gelmeyeceğinden emin olun.
  • Kolay kırılabilen eşyaları paketlerken gruplandırmaya özen gösterin. Örneğin bardaklar için bir kutu tabaklar için ayrı bir kutu hazırlayın.
  • Sağlam olduğundan emin olduğunuz kutulara tabak, bardak ve çanak gibi kırılacak eşyaları yerleştirdikten sonra sağlam bir şekilde kutuyu bantlayın.
  • Kutuda kırılacak eşya olduğunu belirtecek etiket ve notlar hazırlayın. Böylelikle eşyalarınızı taşıyan kişiler veya siz yazdığınız notları dikkate alınarak eşyalarınıza zarar vermeden taşırsınız.

Kırılacak olan tabak, biblo, bardak ve çanak gibi eşyaların paketlenmesini eksiksiz tamamladığınızdan emin olun. Eşyalarınız hazır olduktan sonra anlaştığınız nakliye firmasına eşyalarınızı teslim edebilirsiniz.

Yüksek katlarda oturuyor ve eşyalarınızın taşınmasını sorun ediyorsanız Bursa’da asansörlü nakliyat sağlayan firmayı tercih edebilirsiniz. Böylelikle kırılacak olan eşyalarınız güvenli şekilde araca indirilip yerleştirilir ve yeni adresinize ulaştırılır.

Adsiz tasarim